miercuri, 16 iunie 2010

Traieste prezentul


Sa traiesti prezentul inseamna sa fii constient de ceea ce ti se intampla, de ceea ce faci si de ceea ce simti. Inseamna sa fii constient de gandurile tale, sa accepti situatiile ca atare, fara sa le „colorezi” cu experiente din trecut...
Unele dintre gandurile negative carora le acorzi atentie tin de regrete din trecut sau se leaga de ingrijorari cu privire la situatii viitoare. De cate ori faci aceste lucruri, de fapt, nu traiesti in prezent. De ce sa ne lasam dusi de ganduri iluzorii spre taramuri imaginare cand tot ce ne dorim si e necesar sa fim fericiti se ascunde deja in noi, raspunsurile la intrebari, solutiile la probleme se afla in fata noastra, trebuie doar sa ne deschidem spre ceea ce merita vazut!

Poti deveni usor sclavul gandurilor trecute... Gandind si vizualizand intamplari petrecute deja, pierzi de fapt libertatea prezentului.

Nu are sens sa te ingrijorezi in ceea ce priveste viitorul, avand in vedere ca niciodata nu traiesti in viitor. Traiesti doar in prezent. Si, oricum, marea majoritate a lucrurilor de care te temi nici macar nu se intampla... Principala problema legata de temerile noastre in ceea ce priveste viitorul este ca ne gandim la situatii viitoare prin perspectiva gandurilor, emotiilor si credintelor pe care le avem acum, in prezent, care insa vor fi diferite cand se va petrece respectiva situatie din viitor. Asa ca, orice viitor pe care ni-l imaginam este, din acest punct de vedere, ...o minciuna...

Trairea, prezentul, este ACUM! De ce sa-ti pierzi timpul cu ceva ce nu s-a intamplat inca, daca poti trai din plin ceea ce se intampla ACUM!

www..nlpexplorer.eu

Un comentariu:

  1. imi amintesti de o buna prietena, care mereu imi spunea ca nu ceea ce s-a intamplat sau nu s-a intamplat ar trebui sa conteze pentru noi...ci doar clipa de fata.nu am mai vorbit de ceva timp cu ea, asa ca m-am bucurat sa gasesc printre randurile tale sfaturi pe care chiar ar trebui sa le urmez in acest moment.

    RăspundețiȘtergere