duminică, 20 iunie 2010

Recompensa psihologica



Creierul uman e o "masinarie" fascinanta, mereu m-a pasionat tot ce tine de manipularea pozitiva a gandurilor pe care acesta le produce...hai sa vorbim despre recompena psihologica, in cazul in care ne dorim sa fim iubiti si sa daruim iubire, cu siguranta majoritatea tindem spre asta :) Dacă vrei să iubeşti şi să te faci iubit, practica recompensării trebuie privită dintr-un unghi tot atât de practic, ca şi alte activităţi umane. Uneori este esenţial să ştii ce recompensă mai deosebită ar fi pe placul partenerului. În general, însă, nu sunt diferenţe prea mari între acţiunile care satisfac majoritatea oamenilor.

Lauda.Aprecierea
Nu pot să nu accentuez importanţa laudelor în influenţarea sentimentelor altora faţă de tine. Majoritatea oamenilor lăudaţi în repetate rânduri pentru acţiunile lor devin mai conştienţi de propria valoare, au mai multă încredere în forţele lor şi mai mult respect faţă de sine. Erorile şi nereuşitele nu-i afectează prea mult, deoarece li s-a impregnat constant convingerea că sunt oameni de treabă şi valoroşi. Dacă vrei ca cineva să te iubească te sfătuiesc să-i pui în evidenţă părţile pozitive, ignorându-le pe cât se poate pe cele negative. Este imposibil să rămâi indiferent când cineva se poartă cu tine frumos şi îţi acordă multă atenţie.
Insa ai grija, exista limite, suntem oameni, iar atunci cand esti respins in mod constant...abandoneaza lupta si pleca cu capul ridicat, alege sa te respecti si apreciezi mai mult pe tine, iar intr-un fel sau altul...viata se va intoarce in favoarea ta, am invatat asta de curand si cred ca imi va fi de folos pe viitor. Sa trecem la urmatoarea "recompensa"...

Farmec şi tandreţe

Cum ar putea să nu vă placă cineva fermecător, plin de înţelegere, tandru, pozitiv si increzator? Oamenii subtili, bine crescuţi, politicoşi, deschişi sunt cei mai căutaţi din lume. Este o adevărată plăcere să te întreţii cu cineva care ştie nu numai ce şi cum să discute, dar ştie să şi asculte. Dintre toate harurile sociale acesta este, neîndoios, cel mai apreciat.
Dacă doreşti să iubeşti şi să te faci iubit(ă), învaţă să fii politicos, atent şi tandru. E ca o rază de soare care topeşte gheata. Poţi, oare, să te opui cu îndârjire cuiva care prin căldură, amabilitate şi politeţe imprimă relaţiei armonie şi tandreţe? Am cunoscut, toţi, asemenea oameni. Ei au mai multă căutare decât noi, ceilalţi. Se pricep atât de bine să se facă plăcuţi, încât efectiv ne bucură prezenta lor. Totdeauna, gândul la ei ne aduce zâmbetul pe buze. Deci, alege sa fii mai deschis cu tine, cu oamenii, cu viata!

CELE MAI PROFUNDE DORINTE SI NEVOI

Pentru a le oferi oamenilor recompensele care să-i facă să te iubească, nimic nu e mai important şi mai per­tinent decât înţelegerea deplină a dorinţelor şi nevoilor lor cele mai profunde. Aceasta constituie piatra de temelie a unei relaţii sentimentale. Potrivit convingerii mele, dacă eşti o persoană politicoasă, atentă şi tandră vei inspira partenerului sentimente foarte pozitive faţă de tine.

Dragostea adevărată vizează dorinţele cele mai profunde, şi nu pe cele superficiale.

De aceea, pentru a-ţi putea recompensa cât mai bine partenerul, se impune să discuţi cu el îndelung despre aceste dorinţe şi nevoi. Ce doreşte el de la tine? Ca să nu se omită ceva important, dorinţele şi nevoile pot fi notate pe hârtie.

Dar daca, din pacate, esti prins intr-o relatie in care el/ea nu e deschis(a), in care mai mult te indeparteaza, vrand sau nevrand...atunci iti pot spune doar sa te concentrezi mai mult asupra dezvoltarii tale personale, sa evoluezi, iar minunatul nostru Univers iti va darui tot ce ai nevoie! Nu puteam salva pe nimeni din infernul neincrederii in sine, suntem simple fapturi, sa ne asumam responsabilitatea pentru propria persoana!

CEEA CE ALEGEM AZI, DECIDE UNDE NE VOM AFLA MAINE !

ATENTIILE SIMPLE
Eu ador micile surprize,ma pot bucura entuziasmata pana si de o frunza :D cred ca acest fel de recompensa spune multe despre intentia persoanei cu care esti in contact, despre sentimentele pe care acesta le are pt tine, e frumos ca, uneori, sa lasam si lucrurile sa vorbeasca...pentru ca acestea le putem pastra o vesnicie, asa ca surprindeti-va cat mai des persoanele iubite, sunt sigura ca acestea vor aprecia si se va mai adauga un strop de iubire la ceea ce deja exista.
Azi ,hai sa recompensam pe cineva , fie ca merita sau nu (din punctul nostru de vedere, dar eu cred ca oricine merita :D) nu conteaza cine e acea persoana, poate fi mama, tata, colegul , un necunoscut,cineva pe care esti suparat sau de care ti-e frica, cineva cu care nu ai mai vorbit de multa vreme sau cel mai simplu, cine e in gandul tau acum si sunt sigura ca Cineva acolo undeva te va vedea si vei fi recompensat la un moment dat...iar daca nu crezi in asta, lasa ca singura recompensa sa-ti fie zambetul acelei persoane!

Mult curaj iti doresc in aceasta calatorie de vis...spre si in iubire!

Un comentariu:

  1. "Nu putem salva pe nimeni din infernul neincrederii in sine", foarte adevarat. Si foarte din suflet, ca toate celelalte postari de altfel.

    Universul lucreaza! :)

    RăspundețiȘtergere